0
Мої закладки 0
0товарів: 0 грн. 

Насіння амаранту Здорово 250 г

49 грн.
Наявність: На складi
49 грн.
Потрібна консультація?
Потрібна консультація?

📞 Консультація та замовлення:
050 390 44 55
💬 Замовити в Telegram: Greenbag.ua

Амарант є традиційним харчовим продуктом в Індії, Непалі, Пакистані. Формально амарант – не зернова культура, втім, як і звична нам гречка, що не завадило амаранту успішно завоювати місце на столі європейців.

Насіння амаранту ТМ «Здорово» багате якісним білком. Незамінної амінокислоти лізину в амарантовій крупі міститься вдвічі більше, ніж у глютені, білку пшениці. До речі, глютен в амаранті відсутній, тому таку кашу можна вживати алергікам та людям з целіакією.

Насіння амаранту містить антиоксиданти, які перешкоджають передчасному старінню. Дослідження показали, що при регулярному вживанні амаранту покращується всмоктування заліза в кишечнику, що особливо важливо для вегетаріанців. Також біологічно активні речовини з насіння амаранту зменшують інтенсивність запальних процесів в організмі.

В амарантовій крупі міститься біологічно-активна речовина – сквален, який:

  • оберігає організм від злоякісних новоутворень;

  • захищає нервову тканину від деградації та перешкоджає розвитку хвороби Паркінсона;

  • знижує рівень холестерину;

  • покращує імунітет.

Важливо! Сквален частково руйнується при термічній обробці, тому для приготування бажано обирати м'які способи (наприклад, мікрохвилі) і не переварювати кашу.

Способи приготування:

  • Зазвичай насіння додають у киплячу воду і варять протягом 20 хвилин. Пропорції – від 1:2 до 1:4, залежно від того, якої консистенції кашу потрібно приготувати. До готової каші можна додати фрукти, горіхи, сироп.

  • Насіння амаранту, як і насіння кукурудзи, здатне вибухати в мікрохвильовій печі – приготуйте дрібний, але дуже корисний поп-корн.

  • Насіння амаранту використовують для приготування каш, гарнірів, запіканок, хліба, печива, закусок, батончиків-мюслі, халви, козинаків, напоїв, як інгредієнт супів, салатів, страв з йогуртом і сиром.

Склад: насіння амаранту. Не містить барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, хімічних домішок, глютену та ГМО.

Харчова цінність на 100 г: білки – 13,56 г, жири – 7,02 г, вуглеводи – 68,55 г.

Енергетична цінність на 100 г: 371 ккал.

Умови та термін зберігання: 12 місяців у сухих вентильованих приміщеннях, не заражених шкідникам хлібних запасів.

Вага: 250 г.

Виробник: Здорово™, Україна.

Оцінка: 0 з 5
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Немає відгуків про цей товар.


Амарант

Природне джерело білка, заліза, кальцію та магнію, яке сприяє зміцненню серця, підтримує рівень енергії, покращує травлення та стан шкіри. Його ніжний горіховий смак і користь роблять страви не лише смачними, а й корисними для здоров’я.

Інгредієнти:

  • Зелень (петрушка, зелена цибуля, базилік) — 50 г

  • Насіння амаранту — 200 г

  • Яйця — 2 шт.

  • Масло ГХІ — 1 ст. ложка

  • Панірувальні сухарі — 100 г

Приготування:

  1. Відваріть амарант у воді протягом 15 хвилин.

  2. Подрібніть зелень і тушкуйте її на маслі ГХІ 5 хвилин, щоб розкрити аромат.

  3. Додайте амарант і яйця, перемішайте до однорідної маси, тушкуйте ще 10 хвилин.

  4. Форму для запікання змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями.

  5. Викладіть суміш у форму та запікайте 20 хвилин при температурі 200°C. Подавайте гарячою, з йогуртом або свіжими овочами.

Ви дивилися