Дивитись всі категорії
📞 Консультація та замовлення:
050 390 44 55
💬 Замовити в Telegram: Greenbag.ua
Амарант є традиційним харчовим продуктом в Індії, Непалі, Пакистані. Формально амарант – не зернова культура, втім, як і звична нам гречка, що не завадило амаранту успішно завоювати місце на столі європейців.
Насіння амаранту ТМ «Здорово» багате якісним білком. Незамінної амінокислоти лізину в амарантовій крупі міститься вдвічі більше, ніж у глютені, білку пшениці. До речі, глютен в амаранті відсутній, тому таку кашу можна вживати алергікам та людям з целіакією.
Насіння амаранту містить антиоксиданти, які перешкоджають передчасному старінню. Дослідження показали, що при регулярному вживанні амаранту покращується всмоктування заліза в кишечнику, що особливо важливо для вегетаріанців. Також біологічно активні речовини з насіння амаранту зменшують інтенсивність запальних процесів в організмі.
В амарантовій крупі міститься біологічно-активна речовина – сквален, який:
оберігає організм від злоякісних новоутворень;
захищає нервову тканину від деградації та перешкоджає розвитку хвороби Паркінсона;
знижує рівень холестерину;
покращує імунітет.
Важливо! Сквален частково руйнується при термічній обробці, тому для приготування бажано обирати м'які способи (наприклад, мікрохвилі) і не переварювати кашу.
Способи приготування:
Зазвичай насіння додають у киплячу воду і варять протягом 20 хвилин. Пропорції – від 1:2 до 1:4, залежно від того, якої консистенції кашу потрібно приготувати. До готової каші можна додати фрукти, горіхи, сироп.
Насіння амаранту, як і насіння кукурудзи, здатне вибухати в мікрохвильовій печі – приготуйте дрібний, але дуже корисний поп-корн.
Насіння амаранту використовують для приготування каш, гарнірів, запіканок, хліба, печива, закусок, батончиків-мюслі, халви, козинаків, напоїв, як інгредієнт супів, салатів, страв з йогуртом і сиром.
Склад: насіння амаранту. Не містить барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, хімічних домішок, глютену та ГМО.
Харчова цінність на 100 г: білки – 13,56 г, жири – 7,02 г, вуглеводи – 68,55 г.
Енергетична цінність на 100 г: 371 ккал.
Умови та термін зберігання: 12 місяців у сухих вентильованих приміщеннях, не заражених шкідникам хлібних запасів.
Вага: 250 г.
Виробник: Здорово™, Україна.
Немає відгуків про цей товар.

Природне джерело білка, заліза, кальцію та магнію, яке сприяє зміцненню серця, підтримує рівень енергії, покращує травлення та стан шкіри. Його ніжний горіховий смак і користь роблять страви не лише смачними, а й корисними для здоров’я.
Зелень (петрушка, зелена цибуля, базилік) — 50 г
Насіння амаранту — 200 г
Яйця — 2 шт.
Масло ГХІ — 1 ст. ложка
Панірувальні сухарі — 100 г
Відваріть амарант у воді протягом 15 хвилин.
Подрібніть зелень і тушкуйте її на маслі ГХІ 5 хвилин, щоб розкрити аромат.
Додайте амарант і яйця, перемішайте до однорідної маси, тушкуйте ще 10 хвилин.
Форму для запікання змастіть маслом і посипте панірувальними сухарями.
Викладіть суміш у форму та запікайте 20 хвилин при температурі 200°C. Подавайте гарячою, з йогуртом або свіжими овочами.
