Зерно просо неочищене використовують для пророщування, а також для приготування лікувальних відварів та настоїв. До цілющих властивостей злаку належить його здатність виводити залишки антибіотиків з організму та захищати кишечник від їхнього несприятливого впливу. Просо прискорює загоєння ран та переломів. Його рекомендують вживати в їжу хворим на псоріаз, при зайвій вазі, порушеннях обміну речовин, хворобах печінки, онкології.
Зерно проса органічне виробництва ORGANIC COUNTRY вирощене в екологічно чистих районах України без застосування гербіцидів, пестицидів, хімічних добрив та штучних стимуляторів зростання.
Користь проростків проса:
зміцнення імунітету, швидке відновлення після хвороб;
покращення роботи м'язів;
покращення роботи нервової системи;
стабілізація обміну речовин;
покращення кровообігу;
підтримка краси;
виведення токсинів, шлаків та солей важких металів.
Способи приготування проса
Відвар проса проти пухлин: 1 ст. ложку проса залити 500 мл води, поставити на вогонь, довести до кипіння та тримати 15 хвилин на вогні. Зняти з вогню та залишити настоюватися на 2 години у теплі у закритому посуді. Відвар приймають теплим по 100 мл тричі на день.
Просо при гіпертонії: 3 ст. ложки проса промити, висушити. Перемолоти зерно та з'їсти отриману масу протягом дня. Курс лікування – 1–2 місяці. Просо можна запивати. Порошок проса готують щодня, т.к. при зберіганні він втрачає свої корисні властивості.
Пророщування проса: зерно ретельно промити, залити холодною водою, за 10 годин змінити воду. Розсипати замочені зерна тонким шаром на чисту мокру марлю в плаский посуд. Накрити зверху вологою марлею, поставити у темне місце на 1,5–2 доби. Двічі на день промивати зерна. Коли проростки досягають розміру 1–2 мм, вони стають максимально біологічно активними та корисними. Після промивання та видалення непророслих зерен продукт готовий до вживання.
Склад: 100% зерно проса органічного землеробства.
Харчова цінність на 100 г: білки – 11,2 г, жири – 3,9 г, вуглеводи – 54,6 г.
Енергетична цінність: 298 ккал.
Умови та термін зберігання: зберігати в сухому, добре вентильованому приміщені, не зараженому шкідниками хлібних запасів. Уникати впливу прямих сонячних променів. Термін зберігання 12 місяців. Дата фасування вказана на упаковці.
Вага: 400 г.
Виробник: ORGANIC COUNTRY™, Україна.
Немає відгуків про цей товар.