Житній ферментований солод, який також іноді називають томленим або червоним, отримують з пророщеного житнього зерна, яке піддається ферментації (тривалому томлінню під впливом високих температур), сушінню та подальшому помелу.
Використання солоду:
у кулінарії – для випікання хліба та пряників (підвищує еластичність тіста, посилює бродіння та продовжує термін зберігання випічки), у пивоварінні (солод визначає смак, колір та запах пива), для приготування квасу, як заправка для салатів;
можна приймати в чистому вигляді (кілька місяців по 1 чайній ложці 3 рази на день до приймання їжі) або зробити поживний напій – 1 чайну ложку розчинити у 200–250 мл теплої води і дати настоятися 5 хвилин, перед вживанням можна додати вершки або молоко;
у косметології – як основу для косметичних масок.
До складу житнього солоду входять білки, жири, вуглеводи, він багатий на клітковину, каротин, а також вітаміни В, B1, B2, С, Е, РР, О, містить фолієву кислоту, різні мінеральні речовини і великий набір мікроелементів: калій, магній, кальцій, залізо, фосфор, марганець, мідь, фтор, цинк.
Користь ферментованого житнього солоду:
злаки сприяють очищенню організму;
покращує обмін речовин;
запобігає набору зайвої ваги;
добре насичує і заряджає енергією;
допомагає позбутися фізичного та нервового виснаження;
покращує розумові та фізичні здібності;
підходить людям різного віку, не має протипоказань.
Склад: солод житній мелений.
Харчова цінність на 100 г: білки – 9,8 г, жири – 1,2 г, вуглеводи – 66,4 г.
Енергетична цінність на 100 г: 316 ккал.
Умови та термін зберігання: зберігати в сухих, добре вентильованих приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів при температурі 20 °C і відносній вологості не більш ніж 75%. Термін зберігання 6 місяців. Дата фасування вказана на упаковці.
Вага: 500 г.
Виробник: ТМ ОрганікЕкоПродукт, Україна.
Немає відгуків про цей товар.