Показати всі категорії
Чіа (іспанська шавлія) – це природний енергетик, який швидко втамовує голод, містить масу корисних речовин та допомагає позбутися багатьох проблем зі здоров’ям. Дієтологи рекомендують насіння чіа як джерело жирних кислот омега-3 та омега-6, клітковини, білка, вітамінів К, А, C, B1, B2, PP, мікро- та макроелементів Ca, Na, K, Zn, Mg, Fe, Cu, Se. Зерна чіа зміцнюють серцево-судинну та нервову систему, запобігають розвитку цукрового діабету. Є природним аналогом антибіотиків і пригнічують розвиток патогенних бактерій в організмі, не обтяжуючи печінку.
Насіння чіа рекомендують вживати, змішуючи його з рідиною – гарячою водою, молоком, соком, смузі. Воно набухає і збільшується у 12 разів. Одна порція страви з чіа швидко насичує та дає організму необхідний комплекс вітамінів і корисних речовин. Також можна додавати насіння чіа у фруктові та овочеві салати.
Користь насіння чіа:
Харчова цінність на 100 г: білки – 21,1 г, жири – 31,6 г, вуглеводи – 37 г.
Енергетична цінність на 100 г: 486 ккал.
Важливо! При вживанні насіння чіа необхідно істотно збільшити споживання рідини (до 1,5–2 літрів води на день), щоб уникнути подразнення слизової шлунка і кишечника.
Виробник: Україна.
Немає відгуків про цей товар.