Чіа (іспанська шавлія) вважається природним енергетиком, швидко втамовує голод і містить масу корисних для організму речовин. Дієтологи рекомендують вживати насіння чіа як джерело жирних кислот омега-3 та омега-6, клітковини, білка, вітамінів К, А, C, B1, B2, PP, мікро- та макроелементів Ca, Na, K, Zn, Mg, Fe, Cu, Se. Вважається засобом профілактики хвороб серцево-судинної та нервової систем, цукрового діабету. Є природним аналогом антибіотиків і пригнічує розвиток патогенних бактерій в організмі, не отруюючи печінку.
Насіння та масло зерен чіа використовують у косметичних, кулінарних та медичних цілях. Насіння чіа рекомендують вживати, змішуючи його з рідиною – гарячою водою, молоком, соком, смузі. Воно набухає і збільшується у 12 разів. Одна порція страви з чіа швидко насичує та дає організму необхідний комплекс вітамінів і корисних речовин. Також можна додавати насіння чіа у фруктові та овочеві салати.
Користь насіння чіа:
знижує рівень холестерину, запобігає розвитку атеросклерозу;
зміцнює серцевий м'яз та судини;
позитивно впливає на нервову систему;
нормалізує тиск;
нормалізує рівень цукру у крові;
є природним антибіотиком, зміцнює імунітет;
нормалізує мікрофлору ШКТ, покращує травлення;
допомагає позбутися зайвих кілограмів та стабілізувати вагу;
втамовує почуття голоду, надає заряд бадьорості;
прискорює загоєння ушкоджень шкіри;
нормалізує гормональний фон;
покращує стан шкіри та волосся.
Склад: насіння чіа.
Харчова цінність на 100 г: білки – 21,1 г, жири – 31,6 г, вуглеводи – 37 г.
Енергетична цінність на 100 г: 486 ккал.
Важливо! При вживанні насіння чіа необхідно істотно збільшити споживання рідини (до 1,5–2 літрів води на день), щоб уникнути подразнення слизової шлунка і кишечника.
Вага: 200 г.
Виробник: ТМ «Еколія», Україна.
Немає відгуків про цей товар.