Ксиліт (ксилітол, березовий цукор) – це цукрозамінник натурального походження, який використовується в продуктах для діабетиків та стоматологічних засобах. Міститься в ягодах та фруктах, деревині листяних порід та кукурудзяних качанах. Ксиліт виробництва Фінляндії виготовлений із деревини берези та вважається одним із найякісніших.
Безбарвні кристали ксиліту зовні нагадують цукор, але менші за розміром. На смак ксиліт схожий на цукор, без домішок та посмаку. Речовині властивий охолоджувальний ефект, що залишає відчуття легкої свіжості у роті. Ксиліт містить на 40% менше калорій, ніж цукор, і має низький глікемічний індекс, завдяки чому активно використовується в дієтах при цукровому діабеті та надмірній вазі. Цукрозамінник ксиліт активно застосовується в харчовій та фармацевтичній промисловості.
Застосування ксиліту:
виготовленні дієтичної продукції для людей з цукровим діабетом та зайвою вагою;
підсолоджувач, стабілізатор, емульгатор, агент, що утримує вологу – застосовується при виготовленні холодних напоїв та солодощів, збільшує термін придатності молочних продуктів, покращує колір їжі, підсилює смак;
входить до складу гігієнічних засобів для порожнини рота (зубних паст, дентальних серветок, рідин для полоскання, зубних ниток, жувальних гумок та льодяників);
застосовується як підсолоджувач при виробництві ліків (сиропів від кашлю, вітамінних комплексів для дітей);
застосовується як м’яке проносне (50 грамів протягом доби) та жовчогінний засіб;
в кулінарії ксиліт використовується для приготування морозива, варення, джему, десертів, шоколаду та цукерок, тортів та тістечок, льодяників, пастилок, молочних продуктів. Не втрачає властивостей при нагріванні, тому його можна додавати в гарячі напої та випічку.
Користь ксиліту:
показаний людям з ендокринними захворюваннями, порушеннями обміну речовин, тому що повільно поглинається організмом і майже не впливає на вміст глюкози у крові;
позитивно впливає на зубну емаль, тому що не засвоюється бактеріями, які викликають карієс, зменшує їх кількість, відновлює кислотно-лужний баланс та нормальну мікрофлору в ротовій порожнині;
допомагає засвоєнню кальцію, фтору та вітамінів групи В;
чинить м'яку жовчогінну та проносну дію, використовується для очищення печінки та кишечника;
використовується для лікування остеопорозу;
запобігає розвитку грибкової інфекції в ротовій порожнині та ШКТ, застосовується як допоміжний засіб при комплексному лікуванні кандидозу;
покращує травлення, підвищуючи секрецію шлункового соку.
Склад: ксиліт 100% (березовий цукор).
Енергетична цінність на 100 г: 240 ккал.
Термін зберігання: 3 роки.
Виробник: Фінляндія (сировина).
Немає відгуків про цей товар.