0
Мої закладки 0
0товарів: 0 грн. 

Гриб Муер сушений 100 г (ваговий)

59 грн.46 грн.
  • 113
  • Артикул: 000003090
Наявність: На складi
59 грн.
46 грн.

Муер – це чорний деревний гриб родом з Азії, відомий своїми неперевершеними смаковим якостям та великою кількістю корисних речовин. Ось декілька причин, чому муер варто включити до свого раціону:

Склад та наявність корисних речовин

  • Муер містить багато білка, що робить його ідеальним продуктом для вегетаріанців та веганів.

  • Ці гриби багаті на вітаміни групи В та вітамін D, які сприяють здоров'ю кісток, нервової та імунної систем.

  • Муер містить амінокислоти, фосфор, кальцій та калій, що допомагає зберегти енергію та міцність організму.

  • Цей гриб ідеально підходить для дієтичного харчування, бо допомагає зменшити вагу, при цьому насичуючи організм всіма необхідними мікроелементами, запобігаючи авітамінозу.

Корисні та лікувальні властивості

  • Муер містить антиоксиданти, які захищають організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища.

  • Гриби містять різні ферменти, які запобігають утворенню тромбів в судинах та нікотинову кислоту, що сприяє відновлювальним процесам.

  • Муер містить йод, який потрібен для нормальної роботи щитовидної залози.

  • Деревні гриби багаті на полісахариди, які запобігають розвитку злоякісних пухлин та підвищують загальний імунітет.

  • Муер корисний для людей, що страждають гіпертензією, анемією, ожирінням. 

Інші ймовірні корисні властивості муера ще досліджуються. Серед них: 

  • зменшення ризику розвитку хронічних захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет та хронічні запальні захворювання;

  • покращення функції мозку та запобігання нейродегенеративним захворюванням, таким як Альцгеймера та Паркінсона;

  • запобігання алергічним реакціям та підвищення імунної відповіді;

  • підтримка здорової шкіри, волосся та нігтів завдяки вмісту амінокислот, вітамінів та мінералів;

  • покращення функції печінки та нирок, що допомагає виводити токсини з організму.

Протипоказання: захворювання печінки; алергія на гриби або шкірні захворювання; дитячий вік до 14 років.

Способи приготування: гриби муер мають нейтральний смак та чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Їх використовують для приготування численних тушкованих і смажених страв, перших страв, гарнірів, холодних закусок і салатів. Як основне блюдо муер використовують рідко через ту ж невиразність смаку. Перед приготуванням цей продукт необхідно замочити в теплій воді приблизно на 3–4 години. Після цього гриби збільшуються в об’ємі у 6–8 разів. Далі треба прибрати жорстку кореневу частину – і можна готувати. У Кореї популярним є смажений муер зі спеціями. У сучасній кухні популярний салат фунчоза з муер. 

Смажений муер зі спеціями: для приготування такої страви на розігріту сковорідку кладуть червоний перець, мелену кінзу, заливають оливковою олією і смажать близько 2 хвилин. Потім додають гриби та готують 7–10 хвилин. Коли гриби охолонуть, їх подають з зеленню.

Салат фунчоза з муер: до складу салату, крім муера, входять рисова локшина, морква, капуста, спеції та зелень. Для приготування вермішель заливають на 10–15 хвилин окропом, обсмажуючи тим часом капусту і терту моркву зі спеціями, потім додають туди нарізані соломкою гриби та смажать приблизно 10–15 хвилин. Після цього сковороду накривають кришкою та дають постояти близько 10 хвилин. Потім локшину змішують з грибами, додають соєвий соус, свіжу кінзу та охолоджують у холодильнику кілька годин.

Харчова цінність на 100 г: білки – 4,8 г, жири – 0 г, вуглеводи – 2,4 г. 

Енергетична цінність на 100 г: 33 ккал. 

Країна походження: Китай.

Оцінка: 0 з 5
5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Немає відгуків про цей товар.


Східна насолода: пікантні гриби Муер у соусі

Хочете спробувати щось нове, корисне й неймовірно смачне?
Гриби муер не лише смачні, а й багаті на цінні поживні речовини!

Інгредієнти:

  • Гриби муер – 50 г

  • Цибуля – 1 шт.

  • Солодкий зелений перець – 1 шт.

  • Часник – 1 зубчик

  • Оливкова олія – 2 ст. л.

  • Крохмаль, сіль, спеції, цукор – за смаком

  • Соєвий соус – 3 ст. л.

  • Лимонний сік або оцет – за смаком

  • Кунжут – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Замочіть гриби муер на кілька годин, потім промийте й наріжте.

  2. Наріжте цибулю півкільцями, а перець – соломкою.

  3. Приготуйте соус: змішайте воду, крохмаль, соєвий соус, спеції, подрібнений часник і лимонний сік.

  4. Обсмажте цибулю, додайте гриби та перець, готуйте 3–5 хвилин.

  5. Влийте соус, доведіть до кипіння, дайте настоятись і посипте кунжутом.

Смачного!

Ви дивилися
Показати ще

ВІТАЛЬНИЙ БОНУС

✓ Доступ до ексклюзивів
✓ Історія замовлень
✓ Швидкі покупки