Муер – це чорний деревний гриб родом з Азії, відомий своїми неперевершеними смаковим якостям та великою кількістю корисних речовин. Ось декілька причин, чому муер варто включити до свого раціону:
Склад та наявність корисних речовин
Муер містить багато білка, що робить його ідеальним продуктом для вегетаріанців та веганів.
Ці гриби багаті на вітаміни групи В та вітамін D, які сприяють здоров'ю кісток, нервової та імунної систем.
Муер містить амінокислоти, фосфор, кальцій та калій, що допомагає зберегти енергію та міцність організму.
Цей гриб ідеально підходить для дієтичного харчування, бо допомагає зменшити вагу, при цьому насичуючи організм всіма необхідними мікроелементами, запобігаючи авітамінозу.
Корисні та лікувальні властивості
Муер містить антиоксиданти, які захищають організм від шкідливого впливу зовнішнього середовища.
Гриби містять різні ферменти, які запобігають утворенню тромбів в судинах та нікотинову кислоту, що сприяє відновлювальним процесам.
Муер містить йод, який потрібен для нормальної роботи щитовидної залози.
Деревні гриби багаті на полісахариди, які запобігають розвитку злоякісних пухлин та підвищують загальний імунітет.
Муер корисний для людей, що страждають гіпертензією, анемією, ожирінням.
Інші ймовірні корисні властивості муера ще досліджуються. Серед них:
зменшення ризику розвитку хронічних захворювань, таких як рак, серцево-судинні захворювання, цукровий діабет та хронічні запальні захворювання;
покращення функції мозку та запобігання нейродегенеративним захворюванням, таким як Альцгеймера та Паркінсона;
запобігання алергічним реакціям та підвищення імунної відповіді;
підтримка здорової шкіри, волосся та нігтів завдяки вмісту амінокислот, вітамінів та мінералів;
покращення функції печінки та нирок, що допомагає виводити токсини з організму.
Протипоказання: захворювання печінки; алергія на гриби або шкірні захворювання; дитячий вік до 14 років.
Способи приготування: гриби муер мають нейтральний смак та чудово поєднуються з будь-якими продуктами. Їх використовують для приготування численних тушкованих і смажених страв, перших страв, гарнірів, холодних закусок і салатів. Як основне блюдо муер використовують рідко через ту ж невиразність смаку. Перед приготуванням цей продукт необхідно замочити в теплій воді приблизно на 3–4 години. Після цього гриби збільшуються в об’ємі у 6–8 разів. Далі треба прибрати жорстку кореневу частину – і можна готувати. У Кореї популярним є смажений муер зі спеціями. У сучасній кухні популярний салат фунчоза з муер.
Смажений муер зі спеціями: для приготування такої страви на розігріту сковорідку кладуть червоний перець, мелену кінзу, заливають оливковою олією і смажать близько 2 хвилин. Потім додають гриби та готують 7–10 хвилин. Коли гриби охолонуть, їх подають з зеленню.
Салат фунчоза з муер: до складу салату, крім муера, входять рисова локшина, морква, капуста, спеції та зелень. Для приготування вермішель заливають на 10–15 хвилин окропом, обсмажуючи тим часом капусту і терту моркву зі спеціями, потім додають туди нарізані соломкою гриби та смажать приблизно 10–15 хвилин. Після цього сковороду накривають кришкою та дають постояти близько 10 хвилин. Потім локшину змішують з грибами, додають соєвий соус, свіжу кінзу та охолоджують у холодильнику кілька годин.
Харчова цінність на 100 г: білки – 4,8 г, жири – 0 г, вуглеводи – 2,4 г.
Енергетична цінність на 100 г: 33 ккал.
Країна походження: Китай.
Немає відгуків про цей товар.