Зелена гречка – це сира, термічно не оброблена гречана крупа, яка є найбільш корисним для організму людини продуктом і відмінно підходить для дієтичного харчування. Зелену гречку називають «живою крупою» – вона містить незамінні амінокислоти, флавоноїди, лігнани, вітаміни А, С, Е, групи В, йод, мідь, фосфор, залізо, рутин, має значний вміст клітковини (близько 10%). Не містить глютен.
Користь зеленої гречки:
підвищує імунітет;
знижує рівень холестерину;
нормалізує рівень цукру;
виводить токсини;
допомагає позбавитися зайвої ваги;
покращує обмін речовин.
Способи приготування зеленої гречки:
Спосіб 1: традиційний. Гречку промити, залити окропом (співвідношення крупи й води 1:2) і варити на повільному вогні 15 хвилин.
Спосіб 2: для схуднення. Крупу перемолоти в кавомолці і приймати порошком, запиваючи водою. Цей спосіб вживання зеленої гречки очищає організм і дозволяє позбутися зайвих кілограмів.
Спосіб 3: запарювання у термосі. Гречку потрібно залити гарячою водою, закрити кришкою щільно і залишити на 8 годин. Така гречка нічим не відрізняється від вареної, тільки в ній зберігаються всі корисні речовини.
Харчова цінність на 100 г: білки – 13,3 г; жири – 3,4 г; вуглеводи – 71,5 г.
Енергетична цінність на 100 г: 343 ккал.
Склад: 100% зерно зеленої гречки.
Вага: 1 кг.
Виробник: Україна.
Інгредієнти:
Мед — 1 столова ложка
Вода — 2 склянки
Яблуко — 1 штука
Клубника — 225 г
Ванільний цукор — ½ чайної ложки
Горіхи — щіпка
Мюслі — 1 чайна ложка
Зелена гречана крупа — 1 склянка
Спосіб приготування:
1. Підготовка крупи:
Залити зелену гречку водою та залишити замочуватись на ніч. Вранці злити рідину й ретельно промити гречку.
2. Основне змішування:
У чашу блендера покласти підготовлену гречку, 1 склянку клубники, очищене яблуко, ванільний цукор і мед. Збити до однорідної маси.
3. Подача:
Викласти готову масу в посуд, зверху додати залишки клубники або інші свіжі фрукти, посипати горіхами та мюслі.