Амарантова крупа, отримана з насіння рослини щириці, є ідеальною альтернативою пшениці для любителів здорового харчування та дієт. Амарант містить менше калорій та не містить глютену, що робить його ідеальним вибором для тих, хто стежить за своєю якістю харчування.
Амарант має давню історію, що розпочалася більш ніж 5000 років тому, коли індіанці, майя та ацтеки вирощували його на величезних полях та використовували для приготування різноманітних страв та напоїв. Сьогодні амарант став дуже популярним «суперфудом» завдяки своїм відмінним поживним властивостям.
Амарантова крупа містить багато важливих мінералів та вітамінів (кальцій, магній, фосфор, залізо та вітаміни групи В, С, D, Е і РР), які підтримують здоров'я імунної системи, стимулюють метаболізм та регулюють гормональний баланс.
Крупа амаранту має багато корисних властивостей, зокрема, вона чинить протипухлинну та протизапальну дію, сприяє зниженню рівня холестерину та регулює кров'яний тиск. Амарант також покращує стан кісток та суглобів, нормалізує рівень цукру в крові та підвищує загальний тонус організму.
Користь амаранту:
☀️підвищує імунітет;
☀️чинить протипухлинну дію, запобігає розвитку онкозахворювань;
☀️чинить протизапальну дію, покращує стан кісток та суглобів;
☀️підвищує тонус організму, нормалізує метаболізм;
☀️стабілізує рівень цукру в крові, знижує рівень холестерину;
☀️нормалізує тиск при гіпертонії, покращує роботу серця;
☀️регулює рівень гормонів.
Спосіб приготування: з амаранту можна приготувати кашу, суп, і навіть солодкий десерт, якщо обсмажити насіння з великою кількістю вершкового масла, додати цукор та молоко. Амарантова каша має приємний специфічний аромат та нейтральний смак. Додаючи в кашу різні спеції, сіль або цукор, можна отримувати чудові, поживні та надзвичайно корисні страви для всієї родини.
Склад: насіння амаранту.
Вага: 1 кг.
Виробництво: Україна.
Інгредієнти:
500 г курячого фаршу
800 г кабачків
60 г крупи амаранту
500 г води
2 яйця
100 г крохмалю
1 ч. л. солі
50 г твердого сиру
3–4 зубчики часнику
духмяний перець — за смаком
копчена паприка — за смаком
Приготування:
Кабачки натерти на великій тертці, додати сіль і залишити на 10–15 хвилин для виділення соку.
Амарант залити водою, довести до кипіння і варити 25 хвилин на слабкому вогні. Потім процідити через сито та промити холодною водою.
Куряче філе подрібнити у блендері до стану фаршу (можна використовувати готовий фарш).
Кабачки ретельно відтиснути від соку. До них додати зварений амарант та фарш.
Додати подрібнений часник, яйця, перець і паприку — за смаком.
Всипати крохмаль і добре перемішати масу до однорідності.
Перекласти суміш у форму для запікання. Якщо форма силіконова — змащувати не потрібно.
Запікати у розігрітій до 200°C духовці протягом 45 хвилин.
Сир натерти на дрібній тертці, посипати ним хлібець і поставити назад у духовку ще на 5–6 хвилин.
Остудити, дістати з форми та нарізати порційно. Смачного!