Морські водорості вакаме (Undaria pinnatifida) сушені вагові – бурі їстівні водорості, традиційний продукт в Азії. У замоченому вигляді – м’ясисте листя з прожилками, з м’яким смаком і хрусткою текстурою. Вакаме – один з найпопулярніших інгредієнтів супу місо. З цими водоростями готують смачні салати зі смаком моря та тушать з овочами.
На смак вакаме нагадують звичайну капусту або шпинат. У водоростях близько 4 калорії на 10 г, тому їх люблять усі, хто уважно стежить за своєю вагою. При цьому продукт багатий на фолієву кислоту, натрій, магній. Вакаме є одним з природних рекордсменів за вмістом кальцію. Сушені водорості потрібно залити водою, ошпарити окропом і занурити в холодну воду, щоб вони не втратили колір.
Водорості вакаме також містять багато йоду і є антиоксидантом. Вони виводять з організму токсини і сприяють зменшенню вмісту в крові холестерину. Ще один важливий компонент – рибофлавін. Він допомагає жирам, білкам і вуглеводам краще засвоюватися.
Користь водоростей вакаме:
містять мінімум калорій та є чудовий продукт під час схуднення;
містять фукоксантин – речовину, що пришвидшує спалення жиру в організмі;
є джерелом йоду та рекомендуються як допоміжний засіб при лікуванні хвороб щитовидної залози;
містять Омега-3 жирні кислоти і магній, які укріплюють серцево-судинну і нервову системи.
Спосіб приготування: замочіть сушені водорості у холодній воді на 10–15 хвилин, щоб вони збільшилися у 4 рази або вживайте сухими. Можна подавати як самостійну закуску, можна додати у корисні супи та салати або використовувати для приготування суші та ролів.
Добова норма: для дорослих 2 ст. ложки, для дітей – 1 ст. ложка на день.
Протипоказання: індивідуальна непереносимість продукту, під час вагітності перед вживанням рекомендується консультація з лікарем.
Вага: 100 г.
Виробник: Китай.
Немає відгуків про цей товар.