Пажитник – ароматна рослина, поширена в Азії та Африці. Його використовують як основу для приготування каррі, хмелі-сунелі, уцхо-сунелі. Крім кулінарії він застосовується у косметології, традиційній та народній медицині. Відомий пажитник також під іншими назвами – шамбала, чаман, фенугрек.
У лікувальних цілях пажитник застосовують як відхаркувальний, жарознижувальний та потогінний засіб. Рослина має загальнозміцнювальні, відновлювальні, протизапальні, антиоксидантні властивості.
Пажитник органічний ORGANIC COUNTRY вирощений в екологічно чистих районах України без застосування гербіцидів, пестицидів, хімічних добрив та штучних стимуляторів росту.
Користь пажитника органічного:
поповнює нестачу естрогенів та знижує рівень тестостерону, використовується в лікуванні жіночих ендокринних захворювань;
знижує рівень цукру та холестерину в крові;
зміцнює імунітет, полегшує перебіг застуд;
чинить відхаркувальну дію;
сприяє швидкому загоєнню ран, очищає шкіру;
нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту;
має протизапальні властивості, зменшує алергічні прояви;
зменшує зубний біль та біль у суглобах;
стабілізує артеріальний тиск.
Застосування: пажитник використовується насамперед у вигляді прянощів, в подрібненому вигляді насіння додають у соуси, підливи, супи та страви з овочів, бобових або грибів. Це робить їх значно густішими і надає особливий горіховий смак та аромат. Щоб позбавитися гіркоти, рекомендується замочити насіння у воді на кілька годин, після чого висушити або обсмажити. Також у їжу вживають пророщене насіння пажитника.
Склад: 100% насіння пажитника органічного землеробства.
Харчова цінність на 100 г: білки – 32 г, жири – 6,4 г, вуглеводи – 58,3 г.
Енергетична цінність: 323 ккал.
Умови та термін зберігання: зберігати у сухих, добре вентильованих приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів. Уникати впливу прямих сонячних променів. Термін зберігання 12 місяців. Дата фасування вказана на упаковці.
Вага: 50 г.
Виробник: ORGANIC COUNTRY™, Україна.
Немає відгуків про цей товар.