Морська капуста (ламінарія) сушена – природне джерело вітамінно-мінерального комплексу, необхідного для повноцінного функціонування організму. Наприклад, йод і супутні речовини, завдяки яким він легко засвоюється, забезпечують нормальну роботу щитовидної залози.
У процесі травлення водорість збільшується в об’ємі, що сприяє нормалізації перистальтики кишківника. Сушена морська капуста містить лецитин. Він нормалізує стан судин, запобігає утворенню бляшок холестерину. Вітамін РР та залізо підвищують гемоглобін. Ламінарія корисна для хворих на панкреатит. Кобальт та нікель, які є у складі, знижують ризик діабету.
Ламінарію додають в дієтичні салати, закуски, супи, вітамінні коктейлі. Використовують морську капусту не тільки в кулінарії, а й у медицині: в косметології з неї роблять обгортання та маски для обличчя.
стимулює обмін речовин;
нормалізує функцію ендокринної, нервової, серцево-судинної систем;
чинить тиреоїдну та гіполіпідемічну дію;
проявляє тонізуючі властивості;
сприяє очищенню організму;
підвищує захисні сили організму.
Енергетична цінність на 100 г: 470 ккал.
Вага: 1 кг.
Спосіб приготування: суху капусту промити, покласти в холодну воду. Варити ще 10 хвилин після кипіння.
Склад: ламінарія (морська капуста) сушена різана.
Виробник: Китай.
Капуста сподобалась. Смачна як додаток до звичайних салатів, так і в марінаді, рецепт якого в описі. Дякую. Буду брати ще, коли закінчиться.
Дуже смачний салат виходить. Шкода, не дослухався поради продавця і не придбав яблучний оцет.
Інгредієнти:
кальмар — 150 г
морська капуста сушена — 20 г
цибуля червона — 1 шт.
морква — 1 шт.
рослинна олія — 1 ст. л.
сушений часник — 0,5 ч. л.
сіль — 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Сушену морську капусту замочити у воді на 30 хвилин, після чого воду злити.
Для маринаду змішати оцет, стевію, сіль, сушений часник і олію. Капусту залити маринадом і залишити для короткого маринування.
Кальмара (свіжомороженого) очистити, відварити, після охолодження нарізати соломкою. Консервованого кальмара достатньо дістати з банки та нарізати.
Моркву нашаткувати соломкою, цибулю — півкільцями.
У великій мисці з’єднати кальмара, морську капусту, моркву та цибулю.
Перемішати всі інгредієнти — салат готовий до подачі.
Інгредієнти:
кальмар — 150 г
морська капуста сушена — 20 г
цибуля червона — 1 шт.
морква — 1 шт.
оцет — 1 ч. л.
цукор — 0,5 ч. л.
рослинна олія — 1 ст. л.
сушений часник — 0,5 ч. л.
сіль — 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
Сушену морську капусту замочити у воді на 30 хвилин, після чого воду злити.
Для маринаду змішати оцет, цукор, сіль, сушений часник і олію. Капусту залити маринадом і залишити для короткого маринування.
Кальмара (свіжомороженого) очистити, відварити, після охолодження нарізати соломкою. Консервованого кальмара достатньо дістати з банки та нарізати.
Моркву нашаткувати соломкою, цибулю — півкільцями.
У великій мисці з’єднати кальмара, морську капусту, моркву та цибулю.
Перемішати всі інгредієнти — салат готовий до подачі.