Крупа саго виробляється з кукурудзяного крохмалю екстракласу. Це смачна, корисна і ситна крупа, яку високо цінують дієтологи за відсутність глютену. Медики рекомендують саго для приготувати каш дітям, ослабленим людям та у післяопераційний період – для швидкого відновлення сил. Легка в приготуванні, смачна як окрема страва, так і в якості гарнірів.
Саго містить велику кількість вітаміну В4 (холіну), який відповідає за захисні властивості клітинних мембран, впливає на засвоєння жирів. В саго мінімальна кількість білка (менш ніж 0,005 г на 100 г крупи), що ідеально для тих, хто стежить за своєю фігурою і харчуванням. Сагова крупа містить в середньому 86,5% вуглеводів і 12,5% води. Також крупа саго є джерелом харчових волокон, вітамінів Е, РР, А, магнію, кремнію, цинку, заліза та міді.
Крупа Саго має приємну зернисту структуру та прекрасно вбирає в себе аромати і смаки інших продуктів. Швидко готується (не більше 30 хвилин), використовується в якості замінника круп зі злаків, для заправки супів, приготування каш, для гарніру і других страв, для начинки пирогів (особливо рибних), пиріжків, пудингів. При варінні саго розбухає в два-три рази.
Склад: крохмаль кукурудзяний вищого ґатунку.
Харчова цінність на 100 г: белки – 0 г, жиры – 0 г, углеводы – 84 г.
Енергетична цінність на 100 г: 336 ккал.
Спосіб приготування: на 250 мл киплячої води або молока додати 2 ст. ложки крупи та варити 5–10 хвилин. Дати настоятися 10 хвилин. Додати сіль, цукор та вершкове масло за смаком.
Умови зберігання: зберігати в сухих, добре вентильованих приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів при температурі 25 °C і відносній вологості не більш ніж 75%. Строк придатності 24 місяців з дати виробництва.
Вага: 500 г.
Виробник: ТОВ «Крохмалепродукти України», Україна.
Основні характеристики | ||
Особливості | Без глютену |
Інгредієнти:
Саго — 2 склянки
Лосось (стейк) — 1 шт
Соєвий соус — 2–3 ч.л.
Гірчиця в зернах — 2–3 ч.л.
Яйця — 3 шт
Вершки (33%) — 3–4 ст.л.
Твердий сир (Пармезан) — 50 г
Зелень (лук, укроп, петрушка)
Приготування:
Лосось очистити від шкіри та кісток, нарізати шматочками, замаринувати в гірчиці та соєвому соусі.
Саго варити в киплячій підсоленій воді (2 склянки саго на 6 склянок води) на слабкому вогні під кришкою 30–35 хвилин, періодично помішуючи. Наприкінці додати трохи масла.
Формочки змастити маслом. На дно викласти трохи тертого сиру.
Викласти відварене саго, зробити заглиблення посередині.
Покласти в заглиблення шматочок лосося.
Змішати нарізану зелень із яйцями та вершками, трохи посолити.
Полити цією сумішшю запіканки, присипати сиром.
Запікати при 170–175 °C близько 20 хвилин. Виймати, коли трохи охолонуть.