Хумус – це традиційна східна страва, закуска з нутового пюре. Класичний хумус містить нут, оливкову олію, часник, лимонний сік, морську сіль і тахіні (перетертий кунжут) і є пастою з ніжним, пряним смаком.
Вперше хумус (хуммус, хомус) згадується ще в 13 столітті в арабських куховарських книгах. Подають його як холодну закуску або соус з пітою та лавашем. У 20 столітті, з розвитком вегетаріанства, хумус стає популярним, оскільки не містить м'ясного білка. Гурмани кажуть, що це одна з найкращих вегетаріанських страв. У різних країнах хумус також має свої особливості. Так, наприклад, у Сирії цю страву приправляють травами та спеціями, в Ізраїлі її присмачують цибулею та паприкою, а на Кіпрі додають кунжут та поливають оливковою олією. Вважається, що краще куштувати хумус із хлібом, тоді в організм надходить набагато більше рослинного білка.
Хумус – це улюблена страва веганів та людей, які відмовилися від м'яса. Він не тільки чудово втамовує голод, але і є чудовим джерелом рослинного білка та клітковини. Приготувати хумус в домашніх умовах нескладно, але це займе певний час: нут замочують на ніч, потім довго варять, а потім ретельно перемелюють до консистенції пасти, додаючи інші інгредієнти. Якщо ж на приготування корисної закуски часу немає – на допомогу прийде українська компанія Green Dream, яка пропонує і класичний хумус, і його різновиди.
Хумус Hummus Green Dream з в’яленими томатами: у традиційну композицію нуту та сезаму додають пікантність в'ялені помідори. Оригінальна закуска чудово поєднується із зерновим хлібом або снеками, з яйцями та овочами, її можна додавати в пасту, каші та використовувати як заправку до салатів.
Склад: нут, тахіні (кунжут 100%), олія оливкова, томати в’ялені, часник, сік лимону, зіра, паприка, перець чорний, перець червоний, вода питна, сіль харчова.
Харчова цінність на 100 г: білки – 6,4 г, жири – 6,5 г, вуглеводи – 13,2 г.
Енергетична цінність на 100 г: 168 ккал.
Вага: 270 г.
Виробник: ТМ Green Dream, Україна.
Немає відгуків про цей товар.