Толокно ячменное, 350 г, ОрганикЭкоПродукт
- 42 грн.
-
- В наявності - Залишилося тільки 0 шт.
Толокно ячмінне (кама, мала, талкан) – борошно з зерен ячменю, які обробляють за особливою технологією. За старих часів злакові зерна спочатку кілька разів просіювали, вимочували, особливим чином висушували у печі, а потім товкли вручну в ступці до отримання розсипчастого та ароматного борошна. Промисловим способом толокно почали виробляти вже у другій половині ХІХ ст. Сьогодні це робиться на машинах-автоматах за новими технологіями, завдяки чому лікувальна та харчова цінність ячмінного толокна значно підвищується.
Особливість такого борошна в тому, що для його виготовлення використовують усі частини зерна – оболонку, ядро та зародок. Тому ячмінне толокно зберігає максимум корисних для організму речовин. Суміш із перемелених зерен – цінне джерело білка, вітамінів, мінералів.
Переваги ячмінного толокна:
при пророщуванні зерна виділяються додаткові вітаміни та мінерали;
після запікання ячмінь змінює властивості – стає не таким клейким, легко вбирає воду та набухає;
продукт не вимагає варіння – його достатньо змішати з теплим молоком або водою і дати масі набухнути масі;
страви з толокном дуже поживні – товчене зерно розбухає у шлунку та забезпечує відчуття ситості на 3–4 години.
Ячмінне толокно рекомендується дієтологами для ефективного схуднення без шкоди здоров'ю. Не містить клейковини та ідеально підійде для безглютенової дієти. Толокно з ячменю додають у різні салати та перші страви, роблять поживні коктейлі на основі молока, кефіру або води, використовують у домашній випічці. Також толокно ячмінне використовують у косметичних цілях у складі масок та скрабів для всіх типів шкіри.
Користь ячмінного толокна:
покращення роботи ШКТ, нормалізація процесу травлення;
профілактика запору та геморою;
жовчогінна дія;
нормалізація рівня цукру в крові;
покращення функцій нервової системи;
стабілізація гормонального фону;
поліпшення стану шкіри та волосся;
нормалізація обміну речовин, позбавлення зайвої ваги;
зміцнення імунітету.
Склад: толокно ячмінне.
Харчова цінність на 100 г: білки – 12,5 г, жири – 6,0 г, вуглеводи – 64,9 г.
Енергетична цінність на 100 г: 363 ккал.
Умови та термін зберігання: зберігати в сухих, добре вентильованих приміщеннях, не заражених шкідниками хлібних запасів при температурі 20 °C і відносній вологості не більш ніж 75%. Термін зберігання 12 місяців. Дата фасування вказана на упаковці.
Вага: 350 г.
Виробник: ТМ ОрганікЕкоПродукт, Україна.
Як купити? - Просто натисніть кнопку купити і оформите замовлення, наші менеджери відразу ж з Вами зв'яжуться.