Крупа спельти (полби) – це унікальний вид твердої (дикої) пшениці з низьким вмістом глютену. Крупа зі спельти – чудовий інгредієнт для смачних каш та супів. Смак спельти нагадує традиційну кашу «Артек», але водночас вона є більш поживною через високий вміст білка, вітамінів, клітковини та амінокислот (у тому числі 18 незамінних, які не зустрічаються навіть у м'ясі).
Завдяки багатошаровій плівці на зернятах, спельта багата на вітаміни та мінерали (магній, цинк, залізо, кальцій, фосфор та селен), що робить її значно більш корисною за звичайну пшеницю. Смак зерна спельти відрізняється горіховою ноткою та приємним ароматом.
Відома як найцінніший зерновий злак, спельта користувалася популярністю у Стародавній Греції, Римі, Єгипті та Вавилоні. Швидко поширившись по Азії та Європі, спельта стала основним продуктом харчування для давньоримських атлетів, допомагаючи зберігати силу та витривалість. Цей злак вважається найкращим для тих, хто страждає від слабкості та втоми.
На відміну від пшениці, спельта містить мінімум глютену, але є багатою на безпечний для алергіків білок. Ця властивість особливо корисна для людей з целіакією. Екологічно чистий продукт спельти не вимагає добрив та хімічного захисту від шкідників під час вирощування.
Корисні властивості спельти:
спельтова крупа не засмічує організм токсинами, а, навпаки, чистить судини за умови регулярного вживання;
підтримує роботу серця;
підходить людям з алергією на білок, якій міститься в фуражній пшениці;
білок, на який багата спельта, дає сили навіть людям похилого віку;
містить велику кількість кальцію, корисна для опорно-рухового апарату;
позитивно впливає на шлунок та кишечник, регулює процес травлення;
підтримує роботу печінки та нирок;
допомагає відновити сили після фізичних та розумових навантажень.
Способи приготування
Каша зі спельти класична
крупа спельти Ahimsa – 1 склянка
вода – 1,5 склянки
цукор – 1 ст. л.
сіль – 0,5 ч. л.
масло вершкове – за смаком
або оливкова олія – 1 ч. л.
Як готуємо:
1. Склянку крупи зі спельти промиваємо в 2,5-літровій кастрюлі.
2. Вимиту крупу заливаємо 1,5 склянкою води.
3. Додаємо цукор, сіль.
4. Ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння.
5. Коли крупа закипіла, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 30 хвилин помішуючи. Так зерна залишаться цілими, але стануть м'якими.
6. Через півгодини вогонь потрібно вимкнути, а кашу накрити і залишити ще на 20 хвилин, щоб вона загусла і стала м'якою.
7. Подавати гарячою з маслом.
Каша з крупи спельти на молоці
крупа спельти Ahimsa – 3 ст. л.
вода – 0,5 склянки
цукор – 1 ст. л.
сіль – 1 ч. л.
молоко – 400 мл
масло вершкове – за смаком
Як готуємо:
1. Молоко наливаємо в сотейник, змішуємо з цукром, сіллю.
2. Крупу спельти заливаємо холодною водою, перемішуємо. Це потрібно для того, щоб при варінні не утворювалося грудочок.
3. Ставимо сотейник з молоком на невеликий вогонь, доводимо до кипіння.
4. Кашу з водою виливаємо в кипляче молоко, перемішуємо.
5. Варити молочну спельтову кашу потрібно близько 5 хвилин.
6. Знімаємо з вогню, даємо охолонути і подаємо теплою до столу.
Склад: крупа спельти.
Харчова цінність на 100 г: білки – 11 г, жири – 1 г, вуглеводи – 73 г.
Енергетична цінність на 100 г: 350 ккал.
Вага: 500 г.
Виробник: ТМ Ahimsa, Україна.
Як купити? - Просто натисніть кнопку купити і оформите замовлення, наші менеджери відразу ж з Вами зв'яжуться.
Схожі товари
Пластівці амаранту – органічне насіння рослини щириця (амарант), вирощеної на екологічно чистих земл..
55 грн.
Олія амарантова – виготовлена з органічного насіння амаранту, вирощеного на екологічно чистій землі...
299 грн.
Крем-мед з полуницею – смачний та корисний десерт для ласунів-гурманів. Збитий мед (кремований мед) ..
149 грн.
Крем-мед з малиною – смачний та корисний десерт для ласунів-гурманів. Збитий мед (кремований мед) – ..
149 грн.