Крупа амаранту – органічне насіння рослини щириця (амарант), вирощеної на екологічно чистих землях. Продукт є ідеальною заміною пшениці для любителів здорового харчування та смачних дієт. В амаранті менше калорій, він не містить глютену та має нижчий глікемічний індекс порівняно з пшеницею. Амарантові пластівці містять важливі мінерали (кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо), вітаміни (В5, В6, В9, В12, С, D, Е, РР), холін, сквален та клітковину.
Амарант – рослина з 5000-річною історією, якe дуже цінували індіанці, майя та ацтеки. Вони вирощували амарант на великих площах, виготовляли з нього хлібобулочні вироби та напої, а молоде листя використовували в салатах. Сьогодні амарант визнаний суперфудом з чудовими харчовими властивостями.
Користь амаранту:
зміцнення імунітету;
протипухлинна дія, профілактика онкологічних захворювань;
протизапальний ефект, поліпшення стану кісток та суглобів;
підвищення тонусу організму, регулювання метаболізму;
стабілізація рівня цукру в крові, зниження холестерину;
нормалізація тиску при гіпертонії, покращення роботи серця;
регулювання гормонального балансу.
Спосіб використання: з амаранту готують каші, супи, і навіть солодкі страви. Амарантова каша має приємний незвичайний аромат та нейтральний смак. Додаючи в кашу різні спеції, сіль або цукор, можна отримувати чудові, поживні та надзвичайно корисні страви для всієї родини.
Рецепт амарантової каші на воді
Попередньо замочіть насіння амаранту на ніч (співвідношення насіння та води 1:3).
Поставте воду на вогонь, щоб закипіла.
Додайте повільно зерно амаранту, постійно помішуючи кашу.
За смаком додайте цукор чи сіль (можна приготувати кашу з овочами чи сухофруктами).
Амарантова каша вариться 20–25 хвилин під закритою кришкою.
Наприкінці додайте трохи рослинної олії чи вершкового масла. Каша повинна вийти не надто густою, золотисто-коричневого кольору.
Рецепт амарантової каші на молоці
5 столових ложок амарантового зерна (насіння) додайте у 0,5 літра киплячого молока.
Постійно помішуючи кашу, варить 15–20 хвилин.
На смак додайте вершкове масло, цукор, сухофрукти або мед.
Склад: насіння амаранту.
Харчова цінність на 100 г: білки – 13,6 г, жири – 7 г, вуглеводи – 58,6 г.
Енергетична цінність на 100 г: 367 ккал.
Вага: 1008 г.
Виробник: ТМ Ahimsa, Україна.
Як купити? - Просто натисніть кнопку купити і оформите замовлення, наші менеджери відразу ж з Вами зв'яжуться.
Схожі товари
Органічне зерно пшениці вирощують та збирають на екологічно чистих полях, де земля не обробляються х..
49 грн.
Амарантове борошно – це органічне насіння амаранту, вирощене на екологічно безпечній землі та переме..
99 грн.
Зерно спельти (полби) – це унікальний вид твердої (дикої) пшениці з низьким вмістом глютену. Завдяки..
93 грн.
Крупа спельти (полби) – це унікальний вид твердої (дикої) пшениці з низьким вмістом глютену. Крупа з..
59 грн.