Пластівці амаранту – органічне насіння рослини щириця (амарант), вирощеної на екологічно чистих землях. Продукт є ідеальною заміною пшениці для любителів здорового харчування та смачних дієт. В амаранті менше калорій, він не містить глютену та має нижчий глікемічний індекс порівняно з пшеницею. Амарантові пластівці містять важливі мінерали (кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо), вітаміни (В5, В6, В9, В12, С, D, Е, РР), холін, сквален та клітковину.
Амарантові пластівці швидко готуються та віддають усі корисні речовини готовій страві. В процесі варіння пластівці амаранту стають більш клейкими, набухають та желатинізуються, тому їх високо цінують кондитери для приготування домашнього хліба, булок, соусів та кремів. Насіння амаранту, як і амарантове борошно, можна додавати у цільнозернове пшеничне борошно при випіканні.
Амарант – рослина з 5000-річною історією, яка дуже цінували індіанці, майя та ацтеки. Вони вирощували амарант на великих площах, виготовляли з нього хлібобулочні вироби та напої, а молоде листя використовували в салатах. Сьогодні амарант визнаний суперфудом з чудовими харчовими властивостями.
Користь амаранту:
зміцнення імунітету;
протипухлинна дія, профілактика онкологічних захворювань;
протизапальний ефект, поліпшення стану кісток та суглобів;
підвищення тонусу організму, регулювання метаболізму;
стабілізація рівня цукру в крові, зниження холестерину;
нормалізація тиску при гіпертонії, покращення роботи серця;
регулювання гормонального балансу.
Спосіб використання: з амарантових пластівців готують каші, супи, хліб, випічку, соуси, густі йогурти, солодощі та дитячі страви. Амарантова крупа має пройти теплову обробку, її небажано вживати у сухому та сирому вигляді як шрот. Органічні амарантові пластівці Ahimsa виробляються з цільного, невіджатого насіння амаранту та зберігають до 8% олії, що робить пластівці трохи гіркуватими. Щоб позбавитися цього присмаку, амарантові пластівці можна змішувати з іншими культурами (пшеницею, вівсом, спельтою). Для отримання всієї користі від вживання амаранту достатньо лише 3–4 столові ложки амарантової крупи або борошна на день.
Печиво з пластівців амаранту
амарантові пластівці 150 г;
вершкове масло (охолоджене) 100 г;
кунжутна паста 100 г;
цукор (тростинний) 70 г;
ванілін за бажанням;
родзинки 50 г.
1. Ретельно перемішати пластівці з цукром та порізаним кубиками маслом. Масло має бути твердим та холодним.
2. Додати ванілін, кунжутну пасту та родзинки.
3. Замішуємо тісто, формуємо печиво та викладаємо у форму для випікання, попередньо застелену пергаментом.
4. Випікаємо в духовці 20–30 хвилин при температурі 150 °С.
Сніданок з амарантовими пластівцями
Змішайте амарантові пластівці (70–100 г) та йогурт (200) у мисці. Дайте настоятися. За 5–10 хвилин ви отримуєте смачний та корисний сніданок. Залишається тільки додати цукор або мед за смаком.
Склад: насіння амаранту плющене.
Харчова цінність на 100 г: білки – 10,3 г, жири – 4,3 г, вуглеводи – 69,1 г, клітковина – 4%.
Енергетична цінність на 100 г: 364 ккал.
Вага: 508 г.
Виробник: ТМ Ahimsa, Україна.
Як купити? - Просто натисніть кнопку купити і оформите замовлення, наші менеджери відразу ж з Вами зв'яжуться.
Схожі товари
Олія амарантова – виготовлена з органічного насіння амаранту, вирощеного на екологічно чистій землі...
299 грн.
Крем-мед з полуницею – смачний та корисний десерт для ласунів-гурманів. Збитий мед (кремований мед) ..
149 грн.
Крем-мед з малиною – смачний та корисний десерт для ласунів-гурманів. Збитий мед (кремований мед) – ..
149 грн.
Крем-мед з чорницею – смачний та корисний десерт для ласунів-гурманів. Збитий мед (кремований мед) –..
149 грн.